aprobarea csc

Aprobarea CSC pentru containere

Aprobarea CSC pentru containere

Aprobarea CSC este o acreditare a containerelor in conformitate cu Conventia Internationala privind securitatea containerelor ( CSC ), editat de catre Organizatia Maritima Internationala.
CSC – placuta
– Aprobarea CSC include testarea si inspectia de aprobare si de intretinere a containerelor maritime.
CSC – aprobare se refera la urmatoarele produse : containere noi pe tip de constructie, recipiente individuale, containere existente.

Aprobarea CSC inseamna hotarârea prin care o autoritate care atesta ca un container este in siguranta in conditiile unei conventii prezente .

Acest lucru se face prin firme sau inspectori independenti scolarizati si acreditati in acest sens.
Containere aprobate sunt marcate cu o placa de metal : ” Omologare CSC Safety ” , asa cum se vede si in imagine.

CSC certificare , examinare si control

Exista doua tipuri de CSC ( Conventia Internatioanla de Securitate a Containerelor ) operatiunile de examinare implica certificare , examinare si controlul containerelor supuse acreditarii :

– de inspectie periodica datata , care este limitata la maximum 30 luni intre inspectii.

– ACEP ( Programul de examinare continua aprobat ).

Punctul 1 se aplica de obicei la flote mici de containere sau pentru un singur container.

acep containere

acep containere

Punctul 2 se aplica de obicei la liniile de transport mari, care au mai multe mii de containere de transport maritim in flota . Dupa aceasta inspectie, multe containere opereaza in serviciu , in orice moment pot fi incarcate pe nava, situatia ar face foarte dificila pentru liniile de transport maritim, de a opta pentru o inspectie la maxim treizeci luni , asa ca a fost aprobata prevedere ca , atunci când marii opratori de containere au ca  baza depozite de containere specializate, indiferent daca acestea sunt incarcate sau goale , containerele pot fi incluse in Programul de examinare automata continua . Acestea pot fi identificate printr-un numar de inregistrare ACEP pe placa CSC . Acest numar de inregistrare ACEP nu poate fi transferat de la linia de transport maritim la persoane fizice astfel incât , atunci când acestea achizitioneaza un container trebuie sa-l acrediteze CSC.

Indiferent de sistemul care este aplicat la un container , placuta CSC este valabila doar in cazul in care recipientul este in stare buna, in cazul in care in timpul utilizarii sale normale nu este deteriorat si in masura in care nu se face nesigur in nici un fel pentru transportul maritim containerizat.

Este o infractiune a se utiliza cu buna stiinta un container de transport defect sau ne – placat fie ca este vorba de transport rutier, feroviar , maritim sau aerian de marfa.

 Aprobarea CSC pentru containere prin Estpoint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.