containere transport

Containere pentru transport

Containere pentru transport naval si rutier

Containere pentru transport moderne sau mai pe scurt containere maritime au sarbatorit cincizecisiopt de ani in 2014, aproape de la primul transport , utilizarea acestei metode de transport pentru marfuri a crescut in mod constant si in doar cinci decenii , containerele navale se pare ca ar transporta aproximativ 55 % din valoarea bunurilor expediate pe mare .
Aceasta idee de a folosi un anumit tip de container de transport, nu a fost complet noua . Cutii similare cu containerele moderne au fost utilizate pentru transport feroviar si transport combinat trase de cai  in Anglia inca din 1792 . Tari ca  Statele Unite folosesc

containere pentru transport

containere pentru transport

containere de dimensiuni standard mici, in timpul celui de-al doilea razboi mondial , care s-a dovedit un mijloc de rapid si eficient pentru descarcarea si distribuirea proviziilor . Cu toate acestea , in 1955, un antreprenor cu un parc de camioane din Carolina de Nord, a cumparat o companie de vapoare cu ideea de a transporta remorci de camioane impreuna cu marfa lor fara a mai descarca si reincarca pe vapor . Acesta si-a dat seama ca ar fi mult mai simplu si mai rapid sa detii un container care poate fi ridicat de pe un vehicul direct pe o nava fara a fi nevoie sa descarce conținutul sau .
Ideile sale s-au bazat pe teoria ca eficiența poate fi imbunatațita considerabil prin intermediul unui sistem de  intermodalism , in care acelasi recipient , cu aceeasi marfa , poate fi transportat cu intreruperi minime , prin intermediul diferitelor moduri de transport in timpul calatoriei sale . Containere pentru transport sunt module care pot fi mutate perfect intre nave , camioane si trenuri, acest lucru simplifica intreg procesul de logistica, in cele din urma , punerea in aplicare a acestei idei a dus la revolutionarea transportului de marfa si a comerțului internațional pentru urmatorii cincizeci de ani.
Inainte de inventarea containerelor maritime oamenii au folosit diverse metode de transport si distributie a marfurilor peste mari si oceane, folosid diverse metode, aparitia acestui modul de transport a simplificat comertul si a dus la o mai rapida miscare a marfurilor.
Intermodalismul este un sistem care se bazeaza pe teoria ca eficiența va fi imbunatațita considerabil in cazul in care acelasi container maritim – cu aceeasi marfa , poate fi transportat cu intreruperi minime , prin intermediul diferitelor moduri de transport de la un loc initial de primire la un punct de livrare finala mulți kilometri sau mile departare . Acest lucru  inseamna ca containerele maritime ar putea fi  mutate  perfect intre vapoare , autocamioane si trenuri . Cumparatorii si vanzatorii de bunuri au recunoscut potențialul acestui modul in industria de transport, rapid si au conceput  standarde internaționale pentru dimensiunea containerului incepand cu anul  1961, standarde care  au deschis calea pentru  transportului containerizat de marfuri intre țari  si folosirea la scara larga pentru containerele de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.