cum-construim-containere

Cum construim containere

Cum construim containere locuibile

Cum construim containere, constructia containerelor locuibile implica operatiuni multiple si complexe astfel incat sa avem un produs de calitate, containere care sa aibe un aspect comercial, interior confortabil si rezistenta foarte buna.

Constructia unui container locuibil implica un proiect autorizat, reperele si detaliile constructive fiind preluate de sectia care se ocupa de productia elementelor componente.

Toate elementele metalice care alcatuiesc un container vor fi tratate special si vor fi vopsite cu grund si vopsea rezistenta la coroziune.

In general se asambleaza pardoseala ci tavanul separat, fiecare in parte, ramele acestor elemente asigura legarea tavanului de pardoseala, operatiune care se va face prin elementele de colt .

Elementele de colt pentru containere vor avea o grosime optim aleasa astfel incat sa suporte greutatea tavanului si in sarcina : zapada , apa , gheata.

Cum construim containere

Cum construim containere

Pardoseala va fi executata astfel : pe o rama din profil cu grosime intre minim 1,5 mm si 3 mm se vor suda din 80 cm in 80 cm profile transversale cu sectiune dreptunghiulara, aceste profile vor sustine un pal cu o grosime de 25 mm . peste foaia de pal se va monta prin lipire un linoleum trafic greu.

Izolarea pardoselei se va face cu panou sandwich sau vata minerala cu o grosime intre 40 mm – 100 mm .

Tavanul se executa identic ca si pardoseala cu diferenta ca se vor folosi panouri sandwich tip acoperis, cu onduleuri, special concepute pentru a nu premite baltirea apei pe acoperis.

Se poate opta si pentru izolarea cu vata minerala cu o grosime de 100 mm .

Structura de rezistenta consta in mare parte din elementele de colt care asigura portanta mai ales in situatia suprapunerii containerelor pe mai multe nivele, aceasta structura este executata din profile de :

 • 1,5 mm pentru containerele care nu vor suporta supraetajare .
 • din profile cu o grosime de 2,5 mm sau 3,0 mm pentru containere care vor suporta etajare.

Peretii containerelor pot fi confectionati din panou sandwich sau sistem cu vata minerala, grosimea peretilor este de obicei intre 40mm si 60 mm, usile si ferestrele sunt confectionate din profile pvc sau aluminiu, cu mai multe camere de rupere termica, ferestrele vor fi prevazute cu geam termopan.

Instalatia electrica pentru containere cuprinde in general : prize, tablou sigurante, tablou exterior pentru conectare la tensiune, intrerupataoare, lampi de iluminat, diferentiale si poate alimenta orice consumator care se inscrie ca putere.

Cum construim containere, informatii oferite de Estpoint !

Instalatia electrica este proiectata si executata de personal specializat, autorizat sa execute instalatii electrice de joasa tensiune.

Constructia de containere locuibile este un domeniu in plina dezvoltare, an de an producatorii de containere vin pe piata cu noi proiecte si solutii ingenioase pentru modulele comercializate.

2 comentarii la „Cum construim containere

 1. Marin

  Pret pentru un container de locuit 1-2 persoane. Respectiv : living, dormitor, bucatarie si baie. Rog foto și pret, dacă aveti mai multe modele…!? Probabil din două containere, 28-30 mp !? Multumesc anticipat!

  Răspunde
 2. eduard

  Am si eu cateva intrebari despre aceste containere de locuit: exemplu se poate face dintr-un singur container un apart. de 3 camere , baie, bucatarie si hol 70mp? Am auzit ca cele maritime sunt foarte mari dar nu stiu cat are un container mp? Containarul vine cu geamuri , usi, prize, tablou , tevile de apa si de canalizare , instalatie de curent eventual si de gaze ? Centrala, calorifere le cumpar eu si se pot monta pe teren la fata locului . Costul unui container utilat cu acoperis , captusit sa nu inghetam iarna pretul corect va rog pentru a-mi face calcule sigure , ce cumpar eu si ce montati dvs . Se speculeaza c-ar fi probleme din cauza vantului cu aceste containere , intrebare
  cum se fixeaza containerul 1 sau 2-3 pe ce se monteaza si fixeaza? Va rog astept oferta dvs cu detaliile .
  Cu respect! eduard

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.