Containere > Containere > Piata de containere
piata containere

Piata de containere

Containere > Containere > Piata de containere

Piata de containere

Evolutia si tendinta in piata de containere birou se indreapta catre:

  • scaderea pretului si constructia de containere cat mai simple, utile si care sa ofere necesarul pentru aplicatiile care folosesc acest tip de constructii modulare.

Scaderea pretului la containere este rezultatul:

  • intrarii pe piata a unor producatori reprofilati, din domenii total diferite.
  • acestia au gasit ca singura solutie de impunere in fata concurentei deja consacrate pe piata, reducerea materialelor folosite ca si cantitate si calitate si diminuarea pretului la acest produs.
  • aceasta in ciuda cresterii pretului la metal pe piata internationala si a fluctuatiei cursului valutar la nivel de tara.

Haideti sa analizam piata de containere maritime! Productia si vanzarea containerelor maritime, acest tip de container este produs obligatoriu sub standarde internationale astfel incat orice container indiferent de producator trebuie:

  • sa aibe capacitatea de a fi incarcat, manipulat si stivuit pe nava in conditii de siguranta.

Aceste norme si standarde sunt stricte si nici un producator nu poate pune in vanzare containere maritime neacreditate de organisme internationale prin inspectorii locali.

Aici culmea, preturile sunt in crestere sau cel putin nu au scazut, producatorii de containere maritime care nu au putut tine pasul cu cei chinezi au disparut efectiv de pe piata. A se vedea Romania care in acest moment nu mai are nici o societate care sa produca acest tip de modul.

piata de containere
piata de containere

Ce intelegem din acest exemplu de mai sus ?

Atunci cand producem containere care obligatoriu trebuie sa respecte standarde clar stabilite pentru acest produs. Piata evolueaza firesc si se incadreaza pe tendinta internationala din piata de containere.

Ce observam la piata de containere birou din Romania?

Acesta piata nu are de respectat standarde clare si unitare, fiecare producator isi stabileste standardele proprii, proiectul propriu si acest lucru in mod legal indiscutabil ca aspect.

Bun, dar aceste proiecte tin seama de un minim de calcul de structura? Noi ca si clienti solicitam planurile si schitele de detaliu pentru aceste produse? Cine acrediteaza si cine verifica standardele de calitate impuse de producator si sustinute prin decalaratia de conformitate?

Discutii si discutii, astept cu interes sa observ unde vor duce toate aceste mici „fente” de la un curs firesc al lucrurilor si as vrea sa vad cu ochii mei aceste containere produse in mod miraculos cum vor arata fizic si ce uzura vor afisa dupa primii cinci ani de folosire.

O sa va prezint mai jos etapele care se parcurg in procesul de executie al containerelor locuibile si lansarea acestora pe piata de containere :

1. Proiectarea si prezentarea catre productie a unei schite de executie.  Aceasta etapa este deosebit de importanta deoarece pentru unproducator de module locuibile reprezinta faza de nastere a produsului, calitatea si rezistenta sunt caracteristici care odata proiectate corect vor defini pe viitor o marca de referinta.

2. Executarea subasamblelor pentru structura de rezistenta :

  • stalpii containerului.
  • colturile containerului prevazute sau nu cu elemente de prindere si ridicare.
  • pardoseala si acoperisul containerului .

Grosimea materialelor folosite pentru executia acestor elemente constructive reprezinta cheia pentru un produs solid si cu un comportament corect in utilizare.

Materialul folosit, otelul special tratat este prelucrat cu utilaje speciale astfel incat:

  • sa se obtina elemente cu un profil identic su cel proiectat.
  • sunt grunduite si sudate pentru a obtine subansamblele dorite.

Grunduirea si vopsirea acestora se executa in camp electrostatic cu materiale de inalta calitate, urmarindu-se protectia anticoroziva pentru o utilizare in medii deosebit de solicitante si o umezeala ridicata.

3. Alegerea grosimii peretilor si materialele folosite pentru executia acestora, in principiu se folosesc trei variante :

  • panouri sandwich cu spuma poliuretanica.
  • vata minerala.
  • polistiren.

4. Montarea structurii de rezistenta a containerului, paroseala si tavanul obtinandu-se asa numitul cadru de container.

5. Montarea peretilor si a finisajelor interioare.

6. Montajul izolatiei suplimentare in tavan si pardoseala.

7. Executia instalatiei electrice.

8. Verificarea finala a produsului si etichetarea acestuia prin vopsire sau prin placuta de identificare a producatorului.

Odata parcurse aceste etape produsul este gata pentru a fi lansat in piata de containere si apt pentru utilizare in scopul pentru care a fost produs si proiectat.

Vedeti formularul de cerere de oferta containere !

Vedeti si sectiunea cabine paza Resita !

Scroll to Top
Call Now Button