Containere pentru constructie casa

Containere maritime sau containere locuibile

casa-din-containere

casa-din-containere

Constructiile de case clasice din Romania sunt bazate pe zidarie si mai nou, pe structura de lemn, ideea de a construi o casa din containere pare cel putin pentru inceput o idee haioasa si plina de aventura. In tarile europene, folosirea containerelor de marfa pentru structura de rezistenta a casei este deja larg raspandita si ofera utilizatorilor o solutie relativ ieftina dar, cel mai important, o modalitate rapida si durabila pentru scheletul casei. Containerele maritime pot suporta o supraetajare pana la sapte nivele, ne referim aici la containerele incarcate cu marfa, ceea ce ne face sa credem cu tarie ca structura unei case cu unu, doua sau trei nivele este o joaca pentru rezistenta structurii din aceste module. Turnarea unei fundatii si fixarea containerelor sunt operatiuni relativ rapide, urmeaza izolarea peretilor si amenajarile interioare si exterioare. Containerele folosite ca structura pentru casa pot fi cuplate intre ele prin elemente de cuplare standard ( folosite si pe vapoare ) sau prin sudura . Vopsirea containerelor se va face cu grund, dupa ce in prealabil au fost curatate, apoi cu vopsea de calitate, vom acoperi toata suprafata de tabla si elementele de metal. Containerle birou pot fi folosite, de asemnea cu succes, in constructia de case din containere, avantajul fiind finisajul deja existent si instalatia electrica prevazuta din fabricatie pe containere. Pretul comparativ cu containerele de marfa este aproape dublu dar, rapiditatea lucrarii creste exponential.

Avantajele si dezavantajele folosirii containerelor de marfa sau a containerelor birou este un subiect lung dezbatut, containerele de marfa prezinta siguranta unei structuri supradimensionate, containerele birou prezinta avantajul rapiditatii si a finisajelor existente din fabricatie. Personal, recomand containerele birou cu structura de rezistenta de minim 2,5 mm si o izolatie a peretilor de minim 60mm. In Romania constructia de case din aceste module incepe sa fie un adevarat val, impulsionat mai ales de vizionarea unor astfel de constructii in afara tarii. Pana acum societatea noastra a construit cinci asemenea case folosind containere birou, in general solicitariile ferme fiind pentru case de vacanta cu o suprafata de 30 sau 60 metri patrati.

Related posts:

2 păreri la “Containere pentru constructie casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>